Константин Коцев – Шошо: Лора от сутрин до вечер (2011)

Лора от сутрин до вечер (2011)

Лора от сутрин до вечер е забавен,  лек и ироничен, най-вече – непретенциозен. Режисьорският дебют на Константин Коцев – Шошо е перфектен пример за качествено независимо кино.  Сниман с подкрепата на актьори и приятели.  Сюжетът е по едноименния роман на Коцев, като в ролята на Лора е Милена Николова (Миленита), виновна за това очите ни 93 минути да нямат почивка. Денят на героинята й започва с челен удар в пода и продължава ударно чак до края.

Lora-ot-sutrin-do-vecher

Перипетиите й ги осигурява мистериозна завера около тайнствен комплект зарчета. Докато заровете се търкалят виждаме култови лица, както от аматьори – (поразяващо достоверната д-р Антонина Ковачева) , така и от професионалния театър – Димо Алексиев (Калигула) като Тихо, Ина Гочева- Силвето, Христо Петков като Гладкия. Лесно разпознаваме и няколкото единствено добри бара в София като логичен мизансцен на действието.  Лора от сутрин до вечер е белязан от присъщия за просветените в клубна принадлежност през 90-те години в България,  младежки дух на непукизъм и перфидна самоирония, маскирана  като непукизъм.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
3.00 avg. rating (69% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.