Le candidat (2007) – КОЙ и КАК ни дърпа конците ?

Кандидатът (2007)

Le candidat е изкусно изиграна кино-партия, фокусирана не върху обичайните за политическата драма  топоси – кой, как и защо дърпа конците зад кулисите на политическата сцена (все едно не е ясно?), а върху това, доколко заобиколената от имиджмейкъри „пешка”, може да обърка плановете на своя зъл гросмайстор. Гросмайсторът буквално и метафорично е Niels Arestrup (The Prophet), който  в амплоато си на режисьор-дебютант е направил чудеса. Играта на Yvan Attal като кандидат-президентът Michel Dedieu е психологически пищно нюансирана и буди тих възторг.
Le candidat

Инструкциите на Нилс за подчертана сдържаност и демонстративен самоконтрол са преизпълнени ударно (видяхме от същото вече и в Antony Zimmer). Така за букета от човешки страсти има грижата Romain Winding. Няколкото му дълги „сола” на камерата, ще накарат почитателите на минимализма да вият като вълк на пълнолуние vive la france.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Бюлетината за Кандидатът се намира в познатия ви торент тракер.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.