Fantastic Mr. Fox (2009) – „В края на деня всички ставаме животни”

Fantastic Mr. Fox (2009)

Зашеметяващата стоп-моушън анимация Fantastic Mr. Fox на Уес Андерсън (Кланът Таненбаум) по една от най-великите книги за деца писани някога ( „Фантастичният господин Фокс” на Роалд Дал ) е пример за достойна екранизация на велико произведение и трибют на един титан към друг. Гласовете на Джордж Клууни, Майкъл Гамбон, Бил Мъри, Мерил Стриип, Уилям Дефо и самият Уес(най-голямата лисица в проекта), са бонус към фантастично заснетите приключения на лисичия клан. Личния ми фаворит е опосумът Кайли, озвучен от Wallace Wolodarsky.

Fantastic Mr. Fox

Хуморът на Дал е превъзходен като английския ябълков сайдер, който неговите герои размечтано с разширени зеници наричат „разтопено злато”.
Във вселената на Роалд Дал „лесни” препратки към света на големите лоши възрастни няма. Има различни по дарби, амбиции и характер създания. „В края на деня всички ставаме животни”.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Независимо на колко лисичи години сте, филмът на Уес Андерсън е пиршество за очите, ума и душата; чуден лек за злоядство и прекомерна сериозност.

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

2 thoughts on “Fantastic Mr. Fox (2009) – „В края на деня всички ставаме животни”

  1. >хуморът на Дал е хумор на Андерсън, тъй като самата книжка все пак е за деца (ама от тия най-малките) и вътре няма различни по дарби, амбиции и характер създания, а историята е по-праволинейна от приказка на Братя Грим (не че е лошо това де). Та – мисълта ми е, че филмът само бегло се опира върху първичния материал и Андерсън по-скоро прави homage на целият Дал,а не просто трибют на една негова книжка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.