Дневникът на една нимфоманка (2008) – пътеводител в лабиринта на женското либидо

Diary of a Sex Addict

Зад претенциозното заглавие Diary of a Sex Addict / Дневникът на една нимфоманка (2008) стои испанска трактовка на изгубена-в-лабиринта-на-сексуалостта-си- жена.

Филмът започва със съветите на Жералдин Чаплин, която усърдно поощрява обърканата си внучка Валери да търси себе си и да се наслаждава на живота, независимо колко мъже ще отметне този рисърч. Валери така й прави – всяка нова бройка само разгаря нови пламъци в пещта на либидото й.

Diary of a Sex Addict

Стигнала предела, Валери предотвратява пълния разпад с едно погрешно влюбване, което и струва екскурзия до ада. Т/р/ипът вместо да я отрезви, само дава нов тласък към вече разработеното й амплоа на дневна красавица.  Испаноезичните режисьори, знаем, са обсебени от темата за секса, но това не пречи да се появяват шедьоври като филмите на Бюнюел, Алмодовар, Куарон и Иняриту, например. Е, този въпреки привлекателната еблива сеньорита не е точно такъв. Cést la (mo)vie.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.33 avg. rating (88% score) - 6 votes

2 thoughts on “Дневникът на една нимфоманка (2008) – пътеводител в лабиринта на женското либидо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.