Deux Hommes Dans la Ville/ Двама мъже в града

Десет години лежи Джино Страблиджи – Ален Делон за обир, преди системата да реши, че е обезвреден. С пречистен характер и апетит към пролетарския живот, Джино се залавя за честен труд като печатар, глух за подигравките на бившите авери. Инспекторът арестувал го навремето обаче получава заплата, за да се съмнява и е готов да изфабрикува всички необходими факти, за да компрометира качествата на новия гражданин.
Драмата се разказва от възпитателят на Джино. Хроникьор от първо лице, Жан Габен илюстрира правосъдния апарат като ефикасна и безчувствена машина за убиване.

Deux-Hommes-Dans-la-Ville
Левите идеи не остаряват. С най-популисткия манифест  да стреляш напосоки, все ще улучиш когото трябва. Отвъд политическото внушение и рамките на седемдесетарското социално-ангажирано кино, Двама мъже в града е висока топка на всяко едно друго ниво.

Пламенните пристрастия на Дзузепе Жозе Джовани (режисьор и сценарист) към темата не възпрепятстват развитието на  второстепенните типажи. Депардийо се появява за кратко – гамен, нетърпелив да изгори живота си. Камерата в Двама мъже в града е внимателна, музиката пристъпва тихо. Всички молби са отхвърлени. Осъденият на смърт пристига. Без танц в мрака.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

4 thoughts on “Deux Hommes Dans la Ville/ Двама мъже в града

  1. Любим филм! Ако позволите, малка забележка: малкото име на режисьора и сценариста на Двама мъже в града е Жозе, а не Джузепе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.