Най-загадъчното от 2009-а: Dark Country с Томас Джейн

Dark Country(2009)

Dark Country е силен дебют на Томас Джейн (не броя”Jonni Nitro” от 2000г. ) зад директорския стол и поредното му качествено изпълнение пред камерата.
След сватба във Вегас, Дик и Джина стартират медения си месец с нощно прекосяване на пустинята (“защото само тогава можеш да я победиш”), нетърпеливи да отгърнат нова страница в живота си. Още преди да тръгнат, Дик получава мистериозно предупреждение(заплаха) от още по-мистериозен непознат, да не “слиза ” от шосе 95 и да пази жена си.
Dark Country

Пътят не само че не ги отвежда до магистралата, ами им натрисва й грозно произшествие с човек без лице, който уж хвърля лъч към тайните на Джина. Безизходицата е пълна, независимо в коя посока се движат, двамата не могат да излязат от времевия “джоб”, в който конвенционалната логика, както и техните телефони, нямат обхват.

Dark Country
Трилърът започва като класически ноар, а после постепенно се обръща в психиделичен хорър. Накрая въпросите са прекалено много за да им се търсят отговори, но просмукалото се ирационално внушение притъпява лесно аргументите на разума.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Рон Пърлман (дори и Том Уейтс не би стоял така добре в кожата на героя му ченге) е допълнителен бонус за киномана. Нетипичен филм, с който Томас Джейн никога няма да измести Тhe Punisher и Stander от главите на масовата публика и точно затова си струва да се гледа.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.