Confessions of a Dangerous Mind (2002)- Чарли Кауфман среща Клуни

Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Амбициозният режисьорски дебют Confessions of a Dangerous Mind на Джордж Клуни от 2002 -ра напълно оправдава високите очаквания, а сценарият на Чарли Кауфман напомня за създателя си на всяка минута. Реалистично-мрачната противоречива история за двойния живот на Чък Берис – Сам Рокуел (Moon, Choke, Everybody’s Fine), като ЦРУ-килър и двигател на редица тиви-шоута през 70-те, е изиграна от ангажирания звезден каст (Джордж Клууни, Сам Рокуел, Дрю Баримор, Джулия Робъртс, Рутгер Хауер, камео на Клеър Дейнс, Брад Пит) честно и без излишно самолюбуване. Душевните терзания на Чък често са пресъздадени буквално, което прави филма излишно протяжен, но безкомпромисното смислово обединяване на двете „убийствени” линий – тази с ЦРУ-пистолета и другата по-смъртоносната, с долнопробния траш-вкус в телевизионното студио, извиква неудържимо желание да стиснеш ръката на Клууни&Кауфман.

Confessions of a Dangerous Mind

“А исках да стана писател и по-късно, някой, по-прост от мен, да ме цитира. Но се оказа, че аз съм по-простият. Не съм казал нищо, което преди това да не е било вече казано.” откровеничи Чък.
И още, на края на филма – „Имам идея за ново шоу. На сцената излизат трима старци с пистолет. Правят равносметка на живота си. Какво са постигнали, колко близо са стигнали до мечтите си. Такива неща. Победител е този, който не си пръсне черепа. Наградата му е хладилник.„
Честито.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!
Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

3 thoughts on “Confessions of a Dangerous Mind (2002)- Чарли Кауфман среща Клуни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.