Animal Factory


Стив Бушеми режисира Animal Factory по романа и сценария на Edward Bunker (същия е с малка роля във филма). Снима го за 30 дни в Холмсбъргския затвор, Филаделфия. Кастът е  приличен – Willem Dafoe, Edward Furlong, Danny Trejo, Mickey Rourke ,Tom Arnold.
Крехкият и объркан Едуард Фърлонг влиза в затвора за наркотици, където за негов късмет врелият и кипелият в мръсните затворнически игри Уилям Дефо му става ментор. Героят на Дефо е кралят на затвора, за него няма тайни, всеки възникнал проблем решава с интелект и лукава усмивка. Надзирателите го уважават, молят за съвет или ползват за услуга.

Animal Factory

Зад лекотата, с която се справя с планината от животинска агресия, в него прозира тъга и неосъзнат страх от евентуалната свобода. Мики Рурк има своите зашеметяващи пет минути (сбор) участие като актрисата-травестит Жана. Камеото му е силно като това в Клетвата на Шон Пен. Сюжетът в Animal Factory естествено се върти около плануването на бягство, какво друго, но не това е важното, важни са сбитите в прости реплики истини които Бушеми слага в устата на Дефо и сие. Ето и един от любимите ми епизоди с участието на Antony Hegarty.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)