Animal Factory (2000) – такъв Рурк не си виждал

Animal Factory (2000)

Стив Бушеми режисира Animal Factory по романа и сценария на Edward Bunker (същия е с малка роля във филма). Снима го за 30 дни в Холмсбъргския затвор, Филаделфия. Кастът е  приличен – Willem Dafoe, Edward Furlong, Danny Trejo, Mickey Rourke ,Tom Arnold.

Крехкият и объркан Едуард Фърлонг влиза в затвора за наркотици, където за негов късмет врелият и кипелият в мръсните затворнически игри Уилям Дефо му става ментор. Героят на Дефо е кралят на затвора, за него няма тайни, всеки възникнал проблем решава с интелект и лукава усмивка. Надзирателите го уважават, молят за съвет или ползват за услуга.

Зад лекотата, с която се справя с планината от животинска агресия, в него прозира тъга и неосъзнат страх от евентуалната свобода. Мики Рурк има своите зашеметяващи пет минути (сбор) участие като актрисата-травестит Жана. Камеото му е силно като това в Клетвата на Шон Пен.

Сюжетът в Animal Factory естествено се върти около плануването на бягство, какво друго, но не това е важното, важни са сбитите в прости реплики истини, които Бушеми слага в устата на Дефо и сие. Любим епизод ми е участието на Antony Hegarty.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Animal Factory (2000) – такъв Рурк не си виждал

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.