A Good Day to Die Hard – коментар на зрител


A Good Day to Die Hard

Веселин Хаджитодоров за A Good Day to Die Hard:

Spoiler

Човек като чуе “Умирай Трудно” си представя как Джон Маклейн (Брус Уилис) преди да избие лошите по възможно най-зрелищния начин, първо изяжда промишлени количества пердах. И 5-тата част на поредицата не се отдалечава от този модел, с малката разлика че този път се включва и Джак Маклейн – Джуниър (Джай Кортни).

A Good Day to Die Hard

Действието се развива в Русия, където нехранимайкото Джак е арестуван за убийство на подчинен на високопоставен руски политик. Джон отива на “екскурзия” да спасява кожата на синчето. Ситуацията се оказва много по-сериозна, когато разбира, че синът му е шпионин и е влязъл умишлено в затвора заради ЦРУ  операция по спасяването на Юри Камаров –  държащ ключови компромати срещу руски политик мужик. Когато Маклейн – Старши се намесва, операцията се проваля и вече трябва да се спасяват от десетки разярени килъри-славяни. Спасяването на Камаров,  се оказва само параван за много по-голяма операция.

 

Ако очаквате бесни и яростни преследвания с коли, грандиозни експлозии и престрелки съпоставими по брой изстреляни куршуми с войната в Ирак, очакванията ви ще бъдат оправдани. Битките с “лошите” ще опустошат голяма част от Москва и ще се пренасят чак до Чернобил, където ще се състои заключителната среща. През това време иначе отчуждените баща и син ще станат перфектна комбина за убиване и ще се завърнат в Ню Йорк като сплотена семейна единица.

 

 

4.00 avg. rating (83% score) - 4 votes

, , , , ,

 1. #1 by Боян on 13.02.2013 - 19:27

  Никакъв коментар не е това, а най-обикновен спойлер, колкото да развали удоволствието от гледането на филма…

  • #2 by Anton on 13.02.2013 - 19:59

   Ами спойлер на зрителя го наречи ако щеш, whatever. Никой не те кара насила да четеш, нали?

 2. #3 by Боян on 13.02.2013 - 21:50

  след като съм го прочел, опитвайки се да разбера дали филма си струва или не, особено след ужасния DH4, е малко тъпо да ми кажеш – ами не го чети. Освен инфо за сюжета, няма нищо полезно…
  Освен това публикацията излиза в Блогосферата на Дневник и един диагонален поглед е достатчен да издаде сюжета.
  Поне сложи едно предупреждение в началото

  • #4 by Anton on 13.02.2013 - 21:55

   Оки, прав си, ще сложа. компенсирай кофти усещането с някое друго ревю в сайта:)

(will not be published)