Дейвид Фостър Уолъс в компанията на гении и джуджета

Краят на пътуването (2015) Независимо дали комерчески експлоатира върху гърба на самоубилия се писател Дейвид Фостър Уолъс, Краят на пътуването само може да  увеличи неговите читатели. Освен това нърдовете  Айзенбърг-Сийгъл за знаменит тандем, и, повярвайте ми, предубежденията отпадат в първите пет минути.

exposed

Exposed (2016) Странно защо супер-талантливият Киану Рийвс (спомнете си какво прави под режисурата на Гюс Ван Сант) има мазохистичен афинитет към тоталния шит. В Exposed разхожда опънати детективски скули из макабрената част на Манхатън. И това щеше да е ОК, ако не бе афро контингента, за чийто сошъл-конфликти иде реч. Черешка на блудкавата торта са свърхестествените видения на испаноезична мацка, копие на Елен Колева. Бррр.

 

Mia Madre

Mia Madre (2015) Заради това че Джон Туртуро играе смешен холивудски актьор във Франция на сценичната площадка на главната героиня-режисьор, докато майка й бавно и неумолимо гасне и светът й се разпада критикуват многонаграждавания Нани Морети че смесва безобразно драма, тип Amour на Ханеке с комедия. Пълни глупости, няма такова нещо. “Мойта майка” е чудесен и трогателен по фин начин.

gosford-park

Госфорд Парк (2001) Робърт Олтман е незаобиколим, затова и намерихме причина да си го припомним. Госфорд Парк твърде бавно се разгръща за моя вкус, но подходът към темата за класовата йерархия в английската буржоазия го предполага.

Психологичните мутации в споменатата йерархия оправдават перфектно и крими сюжета. Потресаващ каст, като се почне с Майкъл Гамбън и се свърши с Хелън Мирън.

viktoria

Виктория (2014) Момиче “‘нощна-птица” попада на грешната компания. Следва еднопосочна изтощителна гонка по улиците, хотелите и подземията на шибания Берлин. Това за което най-много се говори около него е, че е заснет е в един единствен кадър, без никакъв монтаж. Гледахме го чак сега. Не ми се мисли какви са били репетициите (получава им се от третото заснемане). Актъорското натоварване е било немислимо, но в крайния резултат дефекти не личат. Да, формата е водеща, но от това съдържанието не страда.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.