Петорката на седмицата


exposed1.Exposed(2016) Странно защо супер-талантливият Киану Рийвс(спомнете си какво прави под режисурата на Гюс Ван Сант) има мазохистичен афинитет към тоталния шит. В Exposed разхожда опънати детективски скули из макабрената част на Манхатън. И това щеше да е ОК, ако не бе афро контингента, за чийто сошъл-конфликти иде реч. Черешка на блудкавата торта са свърхестествените видения на испаноезична мацка, копие на Елен Колева. Бррр.

The End

2. Краят на пътуването (2015) Независимо дали комерчески експлоатира върху гърба на самоубилия се писател Дейвид Фостър Уолъс, Краят на пътуването само може да  увеличи неговите читатели. Освен това нърдовете  Айзенбърг-Сийгъл за знаменит тандем, и, повярвайте ми, предубежденията отпадат в първите пет минути.

Mia Madre

3. Mia Madre (2015) Заради това че Джон Туртуро играе смешен холивудски актьор във Франция на сценичната площадка на главната героиня-режисьор, докато майка й бавно и неумолимо гасне и светът й се разпада критикуват многонаграждавания Нани Морети че смесва безобразно драма, тип Amour на Ханеке с комедия. Пълни глупости, няма такова нещо. “Мойта майка” е чудесен и трогателен по фин начин.

gosford-park

4. Госфорд Парк (2001) Робърт Олтман е незаобиколим, затова и намерихме причина да си го припомним. Госфорд Парк твърде бавно се разгръща за моя вкус, но подходът към темата за класовата йерархия в английската буржоазия го предполага. Психологичните мутации в споменатата йерархия оправдават перфектно и крими сюжета. Потресаващ каст, като се почне с Майкъл Гамбън и се свърши с Хелън Мирън.

viktoria

5. Виктория(2014) Момиче “‘нощна-птица” попада на грешната компания. Следва еднопосочна изтощителна гонка по улиците, хотелите и подземията на шибания Берлин. Това за което най-много се говори около него е, че е заснет е в един единствен кадър, без никакъв монтаж. Гледахме го чак сега. Не ми се мисли какви са били репетициите (получава им се от третото заснемане). Актъорското натоварване е било немислимо, но в крайния резултат дефекти не личат. Да, формата е водеща, но от това съдържанието не страда.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)