Вълк (2008)- хайка за вълци, ама не по Хайтов

Вълк (2008)

До 65-та убиването на вълци в Швеция се възнаграждава. През 66-та те са на изчезване и стават защитен вид. В централна и северна Швеция броят им е 150. Присъдата над нарушителите може да стигне до 4 г.
Да, както недвусмислено сочи заглавието, Varg е филм за вълци. И разбира се, това не са четирикраките хищници, а двуногите от съседната къща, от бизнес-конкуренцията, от парламента, тези от Европейския съюз.

Varg (Wolf) (2008)

Varg отразява ледената студенина на човешкото сърце не по-малко ярко, отколкото безбрежните снежни поля, Северното слънце.
Питър Стормеър е животното, незащитено от Буквата на закона.
Съкрушителният развод и придобитата житейска мъдрост “заточват” Клеменс Клементсен в грижа за стадо елени и 18 годишния му племенник- собственик на стадото. Когато съдбата хвърля картите, на масата лежат убит вълк и съдебно дело. Дело, в което момчето среща най-трудната дилема в живота си, а Клементсен –  единственото достойно решение. В резултат, месомелачката прави оборот и ги прехвърля ниво нагоре по житейската спирала.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.