True Grit (2010) – братя Коен, захвърлени в природата на уестърна

Когато гледаш филм на братя Коен винаги трябва да имаш едно на ум. На пръв поглед True Grit/ Непреклонните отдава почит на оригиналния уестърн от 1969-та, костюми, грим и екстериор са автентични, но в същото време филма прави безкомпромисна чистка на старата гарнитура и пласира в диалога характерната за режисьорското дуо ирония.

True Grit

Големите обувки на Джон Уейн не могат да стреснат Джеф Бриджес, който придава на изпадналия си едноок щатски шериф Кокбърн, с прякор “Петела”, пичовски маниери и излъчване на кънтри комедиант. Той е нает срещу петдесет долара от 14 годишно нахакано момиче, да открие убиеца на баща й (Джош Бролин).

Към тях се присъединява и  тексаскиятрейнджър Ла Бьоф , яростно комичен в ролята си Мат Деймън. Освен нелепото си име, той носи пухкави изкуствени мустаци, невчесана лимба и говори префърцунено като герой на Александър Дюма. И така, докато покоряват зелените хълмове на дивия запад, твърдите като кремък характери на тримата трасират приключението със шеговити искри.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.50 avg. rating (92% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.