Trouble with the Curve (2012) – piece of art

Сътрудничеството между Клинт Истууд и Робърт Лоренц дава резултат в Trouble with the Curve, в който Истууд за първи път от 14 години играе в нережисиран от него самия филм.

Историята е за ветеран в бейзбола с прогресивно отслабващо зрение, който има последен шанс да докаже уменията си като скаут, преди договорът му да изтече.

Обратно-в-играта

Сценарият сплита троен драматичен възел – от една страна това е сблъсъкът на олдскул скаута с младите кариеристи в спорта, анализиращи компютърни данни от бюрото си.

От друга, това е собствената му дъщеря (също млад кариерист), с която го разделя собственият му “клинтистууд” характер, и без която няма да може да изпълни предначертания си план.

Третата страна е всестранната капитулация пред любовта, за която усърдни грижи полагат Ейми Адамс (бореща комплекса на изоставенот дете) и Джъстин Тимбърлейк – неуспяло протеже на Истууд, което мечтае да стане спортен коментатор.

Без да добавя нищо ново към амплоато си, Истууд, както винаги радва окото, а репликите му са piece of art, фраза неколкократно изречена в Trouble with the Curve.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.