The Girlfriend Experience на Саша Грей

The Girlfriend Experience (2009)

Обикновено, когато мъжете чуем името Саша Грей лицата ни грейват.  Тук Содърбърг я показва изящна, крехка и непроницаема като гейша. Като, защото тя не е само това, което изглежда. Към днешна дата, може да кажем, че лентата не е променила живота й така, както “През стената” този на Сибел Кекили – Sasha Grey продължава да прави това, което прави най-добре.

The Girlfriend Experience

В The girlfriend experience, освен хай-клас ескорт, Саша Грей описва преживяното, правейки от него проект на живота си. Бизнесът я е научил да поставя желязна завеса между себе си и това, заради което мъжете й  плащат. Разделение, спрямо което с времето й е все по-трудно да се определя. Операторът върши чудесна работа като воайор, който или “ближе” лицето на Челси-Грей, или “работи” прикрит зад някоя отдалечена колона или диван.

THE_GIRLFRIEND_EXPERIENCE

Челси е като едноименния нюйоркски хотел – всеки с достатъчно $ би могъл да наеме луксозна стая в него, но никой не може да го притежава изцяло. Е, почти никой. Следващите нехронологично действието разговори, са колаж от интериора на ресторанти, задни седалки на лимузини, ресторанти, самолет, фитнес зали и пак, ресторанти.

The Girlfriend Experience

В 99 % преди да я чукат, мъжете й споделят тревогите си от неизвестното бъдеще, от несигурността породена от предстоящите избори(2008), от нестабилното икономическото положение на страната. Америка във финансова и духовна криза. 3 в 1. Sasha Grey живее на принципа “чукам се с всички освен с този, който ме обича”, което не пречи да страда при осъзнаването на факта. Любимите ми моменти са два: Няколко кадъра представят срещите й с добре говорещ, възрастен журналист (забележете, с подчертано отношение към душата й!), който иска секс, срещу отличната рецензия, която ще напипше, за да легитимира статута й. “Защо са ти фалшиви диаманти, когато можеш да имаш истински диаманти?” Впоследствием, след извадки на хипер злобната му публикация, просто няма как да не обикнеш Челси.

Вторият момент е непосредствено в края на филма, когато Саша Грей отива при клиент- добродушен шишко, евреин бижутер. Докато се събличат в задната стаичка, той й обяснява финансовата непреходност на златото пред диамантите, след което застива в прегръдка, по риза , със свалени гащи, в стабилна агония.

П.П
От 2013-та Саша (псевдоним на Марина Ан Хенцис) си има вече собствен сайт

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.