Майкъл Кейн по Сартр, но без много от Сартр в The Romantic Englishwoman (1975)

The Romantic Englishwoman

Така като я гледаш, Гленда Джаксън (на снимката вляво) има два Оскар-а извоювани все с еманципирани, отстояващи капризите си героини. Такава е й в The Romantic Englishwoman на Джоузеф Лоузи. Елизабет е достатъчно материално осигурена, за да усети болезнената липса на приключения, в живот с рамкиран в златния кафез на успеха посредствен писател (забавен Майкъл Кейн). Затова когато пътуване до Баден-Баден я среща с мистериозния лентяй Томас, тя не се колебае да започне асансьорен роман (в смисъл, качва се и слиза когато си поиска).

Ти си шибан поет, който поетично ме шиба, откровеничи Елизабет. Нихилизмът и презрението към имането и имащите у Томас – познатият от класиката на Висконти  Групов семеен портрет в интериор Хелмут Бергер действат като афродизиак, който превръща криволиченето из пътищата на свободата (по Сартр, но без много от Сартр) в запомнящ се адреналинов трип.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

1 thought on “Майкъл Кейн по Сартр, но без много от Сартр в The Romantic Englishwoman (1975)

  1. Хелмут Бергер е култова икона от 70 -те. Днешните 60-годишни полудяваха по него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.