Още 1 връх в режисурата за Клуни с The Ides of March (2011)

The Ides of March е новият политически трилър на Джордж Клуни с негова милост, Райън Гослинг, Филип Сиймур Хофман и Пол Джиамати. Заглавието на Мартенски дни(Маската на властта във БГ) идва от датата 15 март, когат Юлий Цезар бива убит и Шекспировите думи векове по-късно, “пазете се от Мартенските дни”.

The Ides of March

В щаб квартирата на губернатор Клуни предизборната борба за Охайо е в разгара си. Гослинг (протеже на Хофман) е мозък-бръснач,  който ловко навигира кораба на Клуни през политическите плитчини. Преданост, лояност, отдаденост на каузата- в лагера им сякаш всички са повече от про. Плоската повърхност на филма се нагъва в мрачен  релеф, когато Гослинг забива стажантка, носител на мръсните тайни на Клуни и пробва възможностите си в лагера на опонента.

През цялото време Мариса Томей – напориста журналистка от Тайм, диша във врата му и дебне да оповести в тираж грешните му ходове. Мартенски дни със сигурност ще прибере някой и друг Оскар. Клуни е постигнал още един връх в режисурата от Confessions of a Dangerous Mind насам. Интригите и високоскоростните манипулации са показани през призмата на засегнатото его, жадно за успех на всяка цена. Камерата е “емоционално почистена”, както в близките така и в далечните планове. Диалогът е качествен, а удоволствието е още по-голямо, когато той излиза от устата на Джиамати и Хофман.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.