Лиъм Нийсън яде вълча пастърма в The Grey (2011)

Джо Карнахан

Разяждан от скорошната загуба на жена си, Джон Отъуей  гони самотата със снайпер, пазейки работната ръка от вълците в нефтена Аляска. Малко след началото, той се озовава един от седмината оцелели в самолетна катастрофа.  Приликите с Alive (споменат в реплика на един от героите) са дотук.

the grey

Възможностите за спасение се редуцират силно, когато освен минусовите температури, липса на храна и окаяно психическо състояние глутница вълци стесняват обръча около оцелелите. Бягството на човешкия фактор включва скачане в бездна (тип Рамбо), ръкопашни схватки със зъбите на зверовете и неконтролируемо помитане от леденостудени води.

Жаждата за още кислород в дробовете, подклаждана от паниката и страхът от смъртта правят мъките на плътта истинско изпитание за съзнанието.
За да се подготви за ролята си Лиъм Нийсън яде вълча пастърма, а снимките на The Grey, Джо Карнахан прави на -40 градуса в  Британска Колумбия, Канада, където няма CGI снежни бури.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.