The Green Butchers / Зелените касапи (2003) – провокативен Андерс Томъс Дженсен

The Green Butchers / Зелените касапи (2003)

Отегчени от чиракуването, вещите в занаята Бярне и Свенд решават да отворят собствена месарница. От недоглеждане, ден преди откриването в хладилната камера замразяват техникът дошъл да им прави ел. инсталацията.

За Свенд, отворил камерата на сутринта тялото става отдушник на личните му проблеми. Опашката от откриването обаче, идва и на следващия ден, подлудяла по новите “пилешките” вретенца и маринатата на Свенд.

Инцидентът става зловеща практика, а в отношенията между двамата касапи се намесва и очарователен и нежен.., гробищен работник.

De grønne slagtere

Бярне – Nikolaj Lie Kaas (Кандидатът) страда от миналото си, материализирано в малоумен но влюбчив брат, довел до гибелта на семейството му.

Мадс Микелсен пък добросъвестно се е потрудил върху своя вечно потен, странно фризиран Свенд. Героят му аутсайдер, спечелва възхищението на обществото едва когато го захранва (гениално) с неговата собствена плът. Браво на Андерс Томъс Дженсен.

The Green Butchers  е чудесно европейско кино, без смислови сходства и референции с  Деликатесен на Жьоне, но от същия ранг.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

2 thoughts on “The Green Butchers / Зелените касапи (2003) – провокативен Андерс Томъс Дженсен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.