The Fighter


The Fighter

В The Fighter, бойците на Дейвид О. Ръсел (I Heart Huckabees, Трима крале) живеят и умират в градчето Лоуел, Масачузетц – родното място на двамата братя боксьори, за чийто реален живот е филма. Камерата на Хорхе Хоутема (Покани ме да вляза) стартира историята в началото на 90-те, когато HBO решават да снимат филм за по-големия от братята. Някога близо до звездите (нокаут срещу самия Шугър Рей), сега Еклунд лети единствено върху тежките крила на кокаина. Замаян от дрогата и нездравото внимание на журналистите Еклунд е гнила опора за брат си Мики, на когото е ментор и треньор. От “трамплин” за по-перспективни боксъори, Мики сега има реалните шансове да стане шампион в своята категория. Шансове, които лудото му ирландско семейство- освен Еклунд, там са осем свадливи сестри и една задушаваща майка мениджър(страхотна Мелиса Лио)-  прави всичко възможно да пропилее.

The-Fighter

Отслабнал за ролята  почти колкото в Механикът,  Крисчън Бейл показва нагледно самоунищожението и  възкръсването на Еклунд.  Превъплъщението му е драстично. От седемте оскарови номинации на “Боецът”, Бейл със сигурност Го заслужава. Не по-малко заслужава Оскар и Марк Уолбърг. Отдаден на своя Мики той тренира четири години бокс и кани на дългосрочно гости в апартамента си двамата братя боксьори. Реализма на който се опира Ръсел изисква  мачовете във филма да се играят на истинските рингове от историята, а за разположението на камерите да отговарят телевизионните оператори снимали двубоите тогава.
Резултатът е  вдъхновяващ разказ за неспособността на човешкото его да отбива ударите на живота; за точката на пречупване, след която и най-тежкият ъперкът не може да те свали на земята.

 

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)