Тhe Best Offer (2013) валидира достоверността на чувствата, дори когато първопричината за тях е доказано компрометирана

Тhe Best Offer (2013)

Върджил Олдман (Джефри Ръш) е експерт по артефакти, произведения на изкуството и антики. Прецизното му умение да датира, категоризира и оценява всяка една находка му е отредило живот на дълбоко уважаван и високо платен специалист.

Ролята на живота му е да отсъжда кое е фалшификат и кое оригинал, кое е ценно и кое е имитация. Владян от емоции от трибуната на своята всепризната инстанция обаче, демиургът Върджил няма много общо с автентичната реалност. Свидетелство за това са неговата външност и навици – боядисани коси, предпазни ръкавици срещу допир с ръцете и вещите на другите; презрение към мобилни телефони и презрение към неделовите разговори въобще.

Интимност мизантропът Върджил допуска и търси единствено в контакта си с изкуството. Огромният му стерилен дом крие трезор пълен със световни шедьоври от различни епохи и стилове, все дамски портрети. На безмълвния си харем Върджил се наслаждава от монтирано в средата на помещението канапе. Колекцията е плод на незаконният му тандем с Доналд Съдърланд, с когото финно маниупулират организираните от Върджил търгове.

От сленга на търговете идва и заглавието Тhe Best Offer. Идилията пропуква любопитството на Върджил към мистериoзна богата дама, която се опитва да го наеме по нестандартен, в разрез с всичките му измислени порядки начин.

Тhe Best Offer

Джузепе Торнаторе (Малена, Ново кино “Парадизо”) e създал майсторски портрет на един влюбен във фикцията романтик, подмамен от собствената си самоувереност в ситуация, в която неподготвен за свят различен от неговия собствен, той ще остърже дъното на своя крах. По старомодно нюансиран начин, Тhe Best Offer валидира достоверността на чувствата, дори когато първопричината за тях е доказано компрометирана. Красиво послание.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.