Sympathy for Mr. Vengeance (2002) – отмъщението гори от двете страни

Глухонямо момче със зелена коса, леяр, се опитва да осигури навременна бъбречна трансплантация на сестра си. Вследствие на опитите обаче губи събраните пари, а един от собствените му бъбреци попада в ръцете на трафиканти на органи.

Заедно с анархистка от терористична група зеленокосият отвлича детето на шефа на завода, който го е уволнил. Откупът трябва да покрие операциите на него и сестра му, вместо това отвличането увеличава проблемите – жертвите се умножават, а бащата на нелепо загиналото дете посвещава живота си на отмъщението.
Sympathy for Mr. Vengeance е първата част от трилогията “Мъст” на Парк Чан-Уук (1. Sympathy for Mr. Vengeance(2002), 2.  Oldboy(2003), 3. Sympathy for Lady Vengeance(2005).

Sympathy-for-Mr-Vengeance

Трагичната, но съвсем човешка драма е заснета с художнически усет (и съ-чувствие) към всеки кадър. Темата за отмъщението гори от двете страни – в единия край на фитила е отчаянието да спасиш, в другата е помрачението да загубиш. И двете еднакво разрушителни.
Хореографията на насилието, колкото и перверзно да звучи, е промислена отвъд клишето за гор сцени.
Дълбок разказ за тъмната страна на любовта и необратимостта на постъпките ни.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.