ДухLess (2012) приказва модерно за стойността на душата

Duhless

Топ-мениджърът от международна банка Макс Андреев, е тяло, глас и присъда на алчното за материални блага московско юпи,  аналогично на Едуард Нортън в “Боен клуб” и Жан Дюжарден в “9, 99”.

ДухLess

ДухLess e eкранизация на романа на Сергей Минаев, който преди пет години си беше най-продаваният писател, не само в Русия. Приказка за стойността за душата разказана умело. От нещастен господар на времето в стъклобетонна кула, Макс накрая е щастлив “боклук”, на бунището. Офисният сленг е достоверен, клубният разгул е от първа ръка. На места хуморът е Путин като Батман над небето на Питер. Индулгенция на самия автор, търсещ изкупление на харча си по курви и магистралки. Продукцията набляга на модерни визия, саунд и спонсорски автомобили (красавчикът Данила Козловски е заменяем с Ивайло Захариев от “Под прикритие”). Който е чел романа, ще му е приятно да гледа и филма.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.