Sleeping Beauty


Sleeping-beauty

В момента някой чете: Дима Чакърова и Ober

Говори се, че преди да почне снимките на дебюта си  Sleeping Beauty, австралийката Джулия Лей накарала Емили Браунинг да гледа Антихрист на Ларс фон Триер и да оттренира изпълнението на на Шарлот Генсбург. Това звучи мило. Истината е, че Емили се справя и то как. Героинята й, Луси, след лекции се отдава на sexploitation. Сексът, както и трудовите й ангажименти на 2-3 места, са еднакво безрадосттни и кухи. Периодично наглежда и свой умиращ приятел, с който единствено се чувства емоционално защитена.

tumblr_m0hgg1UHtP1qz84edo1_500

Липсата на кинти и уклонът към екстремност правят Луси кол гърл  в хиперлуксозен, мистериозен дом, където Маман(жалко че не са привлякли Шарлот Рамплинг)ритуално я приспива, за да могат белобради богаташи да търсят смисъла на живота в гънките на млечно бялата й кожа.

Перфектно заснет, филмът притежава отлично осветление и плавни, патетично-музикални паузи, разделящи немия ужас на отделни глави. Лично на мен по би ми харесала режисурата на Михаел Ханеке, който щеше да стисне колумбийската вратовръзка около гърлото на зрителя доста по-жестоко.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)