Нагон и пагон маршируват в Salon Kitty (1976)

Последните дванайсет дни всяка вечер след #ДАНСwithme заспивам с по пет минути от  Salon Kitty – артистичното отмъщение на Тинто Брас към тройно импотентния Райх.

salon-kitty

Тинто Брас е стряскащо креативен в изобразяването на взаимовръзките между нагона и пагона, който в генезиса си, да не забравяме, е винаги фашистки. Под кабаретното шапито на маестрото гастролират капитулирала пред секса власт и перверзни манипулации на заслепени от комплекси пионки. Който иска, може да намери и достатъчно за диалога между Ерос и Танатос, но акцентът е върху много по-оголеното и непосредствено желание (диктат) за доминация на всяка цена. Автокрация, като в The Welle. Звучи познато, нали? Мръсно, самоубийствено и многочислено.

Tinto Brass

Не, това не епредизборният щаб на Илияна Раева, а Негово височество скандалният крал на будоарната бурлеска Тинто Брас, полегнал лъстиво върху славата на “Калигула” (от 1979-та с Малкълм Макдауъл, Тереза Ан Савой и Хелън Мирън), “Паприка”, “Направи го!”, “Ключът” и “Ваканцията”.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.