Риболов в пустинята – да обърнеш течението


Риболов-в-пустинята

Salmon Fishing in the Yemen / Риболов в пустинята (2011)

Няма невъзможни неща. Ако си имал късмета да се родиш шейх нищо не ти пречи да си пожелаеш езеро в пустинята, в което да си цъкаш сьомга например. Точно това желание се очаква да сбъдне Юън Макгрегър – британски топ експерт по рибовъдство.

В Salmon Fishing in the Yemen Ласе Халстрьом умело балансира на ръба на кича. Научно подкованият и житейски предвидим Юън, подобно на сьомгата сменя движението и се опълчва на семейната и професионална рутина, преследвайки само сърцето си. Обратът в Риболов в пустинята е представен превъзходно, в кадър над лондонската тълпа и Юън провиращ се зигзагообразно срещу нея.

Емили Блънт-посредник на шейха е другата ранима душа в Риболов в пустинята и партньор на Юън в разпознаването на съдбовните знаци. Сатирична в изследване на типажа си, Кристин Скот Томас е идеалният избор за безкрупулния ПР на британския премиер. Романтичната страна на арабския “каприз” за нея има само политическо изражение.  Египтянинът Amr Waked пък, йеменският владетел, се справя отлично с ролята на активен и в крайна сметка съвсем прагматичен мечтател.

 

 

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

, , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)