Rust and Bone (2012)- чудесен Жак Одиар

В Rust and Bone, Марион Котиар дирижира косатки в аквапарк, когато нелеп инцидент я помита и изхвърля в най-пренебрегваната социална категория. На брега я “посреща” Матиас Шонертс (Bullhead) – самотен баща на ръба, опитващ се да изкара прехраната с юмручно право.
От сблъсъкът между нейната рамкирана от нещастието чувственост и неговият отчаян примитивизъм, Жак Одиар сплита връзка, в която, уж крехката емоционална плът на любовта, оцелява напук и въпреки всичко. 

Rust-and-Bone

Първооснова е едноименният къс разказ на канадския писател Craig Davidson за боксьор, който въпреки лекарското предупреждение продължава да прави това, което прави най-добре. Колкото по-сурово оркестрира Одиар романтичната си драма, толкова по-силно те хваща за гърлото.

Диалогът е пестелив и винаги уместен, а психологическото напрежение на човек понесъл огромни загуби, Марион Котиар пресъздава отдадено и без илишен сантимент. Присъствието на сексулното също рядко може да бъде толкова на място, а дълбоките аспекти на връзката баща-син са предадени в дълбочина само с една единствена сцена.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 8 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.