Хореографирано насилие в Outrage (2010)

Outrage
The prodigious talent that is TAKESHI KITANO, has no parallel in the West. Takeshi is simultaneously tougher and more wounded than you or I will ever be.
William Gibson

Outrage е ослепително красива и кървава сага за кучешкия живот на няколко якудза фамилии и техните по древно-римски подли интриги.
Взаимоизяждащи се и обречени на гибел, участниците в зловещата хранителна верига стоически търпят провали и се борят като динозаври за един по -добър свят на наркотици, насилие, рекет, шантаж и други романтични форми на престъпност.

Outrage

Днес кариерата е по-важна от парите – бездушно констатира лайтмотива на новите гангстери корумпирано ченге от филма. Клановата традиция в якудза с рязането на пръсти вече е демоде, в ход са белите якички.

Такеши Китано (тук режисьор, сценарист, актьор) е в топ форма,  а освен великолепен монтаж и камера имаме и превъзходен саундтрак на Keiichi Suzuki. Всяка сцена на насилие е със специално подбрана хореография. Често присъстващите лъскави лимо-покриви, плуващи по асфалта са отснети брилятно. Сцената с прехапания език, например е отлежавала в главата на Китано още от училище.
Ако не си гледал Brother, подгрей с Outrage.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

3 thoughts on “Хореографирано насилие в Outrage (2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.