Nothing But The Truth (2008)- номинация за Пулицър е равна на арест

Nothing But The Truth (2008)

Кейт Бекинсейл- Рейчъл Армстронг списва колонка в Капитал Сън Таймс. Нейна статия разкрива агент на ЦРУ (Вера Фармига). Статията и спечелва номинация за Пулицър и едногодишен арест. Правителството иска източника й на информация. Тя не го дава. Прикриването му застрашава националната сигурност.

Така представя нещата независимият прокурор Мат Дилън – Патън Дюбоа, твърдо решен да пречупи принципите на журналистката.  Последните костват развод за Рейчъл и попечителството над сина й. Също така, тормоз в ареста и двугодишна присъда във федерален затвор.

Nothing But The Truth

Топките по тъчлинията в този съдебен трилър събират Анджела Басет,  Дейвид Шуимър и Алан Алда. Rod Lurie е известен с маневрите си, между “мучо-гранде” патоса на Resurrecting the Champ-също по истинска история, и анализ качествата на малкия човек под натиска на екстремни обстоятелства в What Doesn’t Kill You, там в качеството на продуцент. Тук Лури се е постарал да извади на светло механизмите за репресия на словото по честен и не блудкаво сантиментален начин.  В стремежа си за достоверност към “истински случилата се история”, филмът Nothing But The Truth на доста места губи инерция. Въпреки това, разкритият за зрителите на финала източник на Рейчъл, оправдава скучните моменти.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.