Matchstick Men/ Кибритлии(2003)- двама мъже и половина

Matchstick Men/ Кибритлии (2003)

Мистър Ролс срещна Мистър Ройс. Така може да се  определи партньорството на Никълъс Кейдж – Рой  и Сам Рокуел – Франк в Matchstick Men.

Двамата са дребни мошеници, които играят с размаха на актъори от Кралският Шекспиров театър (matchstick men е идиомен израз за такива “предприемачи” ). Аз не съм престъпник уверява Рой психоаналитика си, престъпниците нараняват хората- аз, не.

matchstick-mеn

За жертвите на Рой и Франк парите са чуждестранен филм без субтитри, или поне така си мислят двамата. Един ден Рой разбира, че има 14 годишна дъщеря, Анджела (Алисън Ломан), която не само че го харесва такъв какъвто е, невротичен и зависим от множество фобии и страхове, ами и иска да я вкара в играта. Това обръща вътрешния им правилник с лъжата нагоре.

В камерния проект на Ридли Скот всичко е на масата. Връзката между Рой и Анджела  е  романтично красива, независимо от драматичните обрати. 

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Филм с уникален (сори за клишето) туист, в който може да видиш най-доброто от Ник Кейдж и Сам Рокуел преди компромисните им Чиракът на магьосника и Железен човек.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

1 thought on “Matchstick Men/ Кибритлии(2003)- двама мъже и половина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.