Lovelace (2013)- историята на Дълбокото гърло, първият голям порнофилм

Lovelace (2013)

“В една връзка сексът е 20%. Когато го няма е 80%” – Зази и Заря от путкаст

Има ли възбуда трябва и удовлетворение – закон. А удовлетворението възпрепятстват всевъзможни обективни и субективни бариери. Бариери, които, внимание, порно бизнесът услужливо премахва.
Щастливият, свободният от зависимости човек е нежелано неудобство, смъртна заплаха за обществото.

И точно затова свръхстимулирането, вменяването на нужди и тяхното закономерно задоволяване после, било то с кока- кола, с антидепресанти или с хай-тек секс играчки или безразборно отчаяно чукане тепърва ще добива космически размери.

Така или иначе обаче, дали е заместител, имитация или подсладител на реалния живот, ролята на порното е безспорна и потвърдено значима.

Lovelace

Lovelace екранизира биографичната книга “Мъчение” на една от иконите в порно индустрията – Линда Марчиано, по известна като фамозната сексуално фрустрирана героиня от Дълбоко гърло – Линда Лъвлейс.

Не знам кое е вдъхновило режисьорите Rob Epstein, Jeffrey Friedman, но тук се прокрадва конкретно морално послание. Търси се отговорност от родителите (много добри Шарън Стоун и Робърт Патрик) – по външни белези здрава, патриархална единица, възпитали Линда в безпрекословно подчинение на своя законен избраник.

lovelace

Осакатено от семейния кодекс, красивото момиче бързо става сексуална робиня на безнравствен съпруг-сводник-продуцент, а впоследствие и на неволната си слава на порно знаменитост.

Поучителна драма, няма съмнение, но намеците за социална критика не се обръщат автоматично в кинематографични достойнства.

Аманда Сейфрид е със сексуалното излъчване на героиня от Списъкът на Шиндлер. Драмата й е на една единствена плоскост – злоупотреба. Sexploitation. Без следа от порок в чертите, Джеймс Франко е странен избор за митологичния Хю Хефнер. Дори скрития зад седемдесетарски глем-макияж тузар Крис Рот е по- убедителен като порно продуцент. Единствено противоречив, съответно интересен като душевност, е съпругът-сводник – Питър Саарсгард.

П.П

Интересно да се съотнесе към сериала за порно индустрията The Deuce (2018-), където талантът на Д. Франко вилнее необуздано

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Имаме даже тишърт с винтидж постер на тази порно класика

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.