Lovelace


Lovelace

Има ли възбуда, трябва и удовлетворение. Закон. А удовлетворението възпрепятстват всевъзможни обективни и субективни бариери, бариери, които, внимание, порно бизнесът услужливо премахва.
Щастливият, свободният от зависимости човек е нежелано неудобство, смъртна заплаха за обществото. И точно затова свръхстимулирането, вменяването на нужди и тяхното закономерно задоволяване после, било то с кока- кола, с антидепресанти или с хай-тек секс играчки тепърва ще добива космически размери.
Така или иначе обаче, дали е заместител, имитация или подсладител на реалния живот, ролята на порното е безспорна и потвърдено значима.

DeepThroa

Lovelace екранизира биографичната книга “Мъчение” на една от иконите в порно индустрията – Линда Марчиано, по известна като героинята на Дълбоко гърло – Линда Лъвлейс. Не знам кое е вдъхновило режисьорите Rob Epstein, Jeffrey Friedman, но тук се прокрадва конкретно морално послание. Търси се отговорност от родителите (много добри Шарън Стоун и Робърт Патрик) по външни белези здрава, патриархална единица, възпитали Линда в безпрекословно подчинение на своя законен избраник.

lovelace

Осакатено от семейния кодекс, красивото момиче бързо става сексуална робиня на безнравствен съпруг-сводник-продуцент, а впоследствие и на неволната си слава. Поучителна драма, няма съмнение, но намеците за социална критика не се обръщат автоматично в кинематографични достойнства.

Аманда Сейфрид е със сексуалното излъчване на геориня от Списъкът на Шиндлер. Драмата й е на една плоскост – злоупотреба. Без следа от порок в чертите, Джеймс Франко е странен избор за митологичния Хю Хефнер. Дори скрития зад седемдесетарски глем-макияж Тузар Крис Рот е по убедителен като порно продуцент. Единствен противоречив, съответно интересен като душевност, е съпругът-сводник – Питър Саарсгард.

5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

, , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)