Less Than Zero / На дъното


Less Than Zero

В момента някой чете:The Informers

Осемдесетарският купон не е за всеки. Коктейлът включва равни части разведени богати родители, Елвис Костело, раздразнени от белия прашец нослета и преждевременна смърт.
Less Than Zero e романът направил Брет Ийстън Елис звезда. Екранизацията му ангажира Робърт Дауни Джуниър, Джеймс Спейдър и Jami Gertz. Историята проследява заавръщането на колежанина Клей Ийстън в Ел Ей за коледната ваканция. Това което Клей намира, не  е това което е очаквал.  Докато го е нямало кокаинът се е настанил в компанията му от аверчета, а  гаджето му  Блеър е тръгнала с най-добрия му приятел Джулиан- Дауни.

Less_Than_Zero

От купон на купон и басейн на басейн, Клей става хроникьор на разрушителната сила на коката.  Доброто му сърце повелява да направи всичко възможно, за да спаси Джулиан от неговите дългове и склонността му към самоунищожение, но уви, това не стига.

Дауни е звездата тук. Отношенията с богатият баща, с когото взаимно са се предавали неведнъж са показани с малко, но изразителни сцени.  Осемдессетарският гламур на лъскави кабриолети, палми, бели магистрали и Елвис Костело в стереото върви ръка за ръка с похабената младост, разбитите мечти, цинизма и смъртта. Порочната щафета се предават от поколение на поколение. Далеч от книгата на Елис, но все пак документ за една отминала епоха.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)