Game Change – в центрофугата на голямата политика


Game Change


HBO филмът Game Change проследява президентскитеизбори в USA oт 2008-ма. Гледната точка е от щаба на Джон МакКейн, съветниците на който го убеждават да направи фатален избор с включването на никому известната Сара Пейлин в листата за вице.

 

Game Change

 

Портретът, който Джулиън Мур прави на губернатора на Аляска (и екс кметица) е смразяващ. Пейлин е психично неуравновесена провинциалистка, с познанията за външната политика на Златка Димитрова. Затова пък е актриса, в която стотици глуповато-сълзливи домакини се влюбват от раз. Уди Харелсън (Стиви Бой), като дясната ръка на МакКейн е забавен в наивните си опити да влее мозък в религиозната майка на пет деца,  пусната в центрофугата на голямата политика.

 

Ед Харис играе един едностранчиво позитивен и консервативен МакКейн, пазещ моралните си принципи повече от рейтинга. Причината за крахът му не пада еднопосочно върху Пейлин, но остава едно такова чувство. Като цяло републиканската лента държи внимание с актъорския си  състав, но няма съспенса на Мартенските дни например.

 

 

4.50 avg. rating (91% score) - 4 votes

, , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)