Стъпки в пясъка (2011) – отпечатъкът на Ивайло Христов

Стъпки в пясъка (2011)

След години на емиграция в Австрия и Америка, падането на Берлинската стена връща Иван Бърнев в България. Катализатор на бягството му  зад граница сa разочарования, любов, “потомствена”  неудовлетвореност.  На летището пуска в душата си Велко Кънев и приятелите му от персонала. Дългият  ретроспективен разказ на Бърнев описва всички подводни камъни, в които се е блъскал преди съдбата го изхвърли обратно на родния бряг. След него, тоест в края на филма, Велко и компания го скланят да отиде във Видин и да Я потърси. Останалото се подразбира.
Footprints in the Sand
Режисьор и сценарист, отпечатъкът на Ивайло Христов във филма е дълбок.  Привидно грубоватите реплики на Бърнев, Блатечки и Деян Донков носят известна доза патос, философски инат, стоицизъм. Независимо от мелодраматичната им. Ивайло Христов е пич. Каквото и да прави това избива и си личи. Аре, чао*
Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!амка и предсказуемост, сюжетът е обживян с чувство на съпричастност и разбиране към героите.
*култова реплика на дъщерята на друг един гениален пич и караконджул Валери Йорданов в “Каръци”(2016) на Ивайло Христов
Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.