Дензел Уошингтън вдига самолета във Flight (2012) – филм за жадното за справедливост и изкупление американско сърце

Flight

Flight/ Полет (2012)

Уип е дългогодишен пилот от гражданската, който след пиянска нощ и кокаинова сутрин се нахендря на самолет, който му окапва в ръцете като мокра солета. Независимо от махмурлука прави невъзможното и все пак успява да приземи развалината.

Спасява животите на 98 души от пътуващите общо 106 пасажери. За кратко време даже се превръща в национален герой, докато рутинно разследване на Федералната авиационна агенция не изважда наяве нелицеприятната истина за неговата зависимост.

Информацията е засекретена, насрочено е изслушване, а адвокатът на Уип (мрънкащ както винаги Дон Чийдъл) подготвя нужната версия. Единственото, което той трябва да направи е да остане чист до датата Х и да се придържа към наизустеното.

Flight


Flight
Робърт Земекис поверява на ветерана в областта Дензъл Уошингтън. Тежкото пиене и самосъжаления на прекъсналия връзки с бившата и детето мъж на средна – това сме го виждали вече и в “Мъж под прицел”. Ново няма, но пък старото злато  е полирано до блясък.

На втора линия му помага Кели Райли – хероинов(красив) наркоман, съсед по легло в болницата след катастрофата. Връзката им изглежда обречена, но не чак колкото в “Да напуснеш Лас Вегас”.  Като истински пич, симпатично участие разписва и Джон Гудмън – кокаинов рехабилитатор, с конска опашка и парти ореол.

Финалът е класика за жадното за справедливост и изкупление американско сърце.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.25 avg. rating (87% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.