Everything Must Go/ Вещи от миналото (2011)- Уил Феръл сериозен? Е, това е смешно!

Everything Must Go

Everything Must Go/ Вещи от миналото (2011)

В Everything Must Go Ник Холси-Уил Феръл (Stranger Than Fiction) е  експерт продажби в голяма компания, който един ден отнася цигански шамар от животa. Флирт с подопечна и алкохолни рецидиви в командировка му издърпват вицепрезидентския стол,  а  с работата си отива и жена му.

Everything Must GoКогато се прибира покъщнината му е изхвърлена пред къщата, а вратата е със сменена ключалка. Потънал на дъното, Ник упорито отказва да напусне  креслото на моравата си. Свидетели на трагедията са извратена двойка, красива бременна фотографка и Майкъл Пеня – полицай от участъка и негов настойник от клуба за анонимни алколици, сбирките на които  Ник посещавал заедно с жена си.

everything-must-go

Докато се налива с Pabst Blue Ribbon, Ник завързва приятелство със самотно дете – Christopher Jordan Wallace (чудесният син на Notorious B.I.G), което му помага да разпродаде разхвърляното върху тревата минало. Дан Ръш прави  камерната си драма с с трагикомични нюанси прекалено протяжна, но общото впечатление е добро. Ник знае, че е на дъното през цялото време и не се срамува от това.  Дръпни си пердетата – казва той на съседката си. Защо, за да не гледам пиянския ти фейс ли? Не , за да не гледаш бъдещето си – отговаря Холси. Изхвърлените вещи съответстват на душевния му дисонанс.

Филмът не е за неудачника, а за месомелачката, която ги произвежда.  Срещата му с Лора Дърн, заради черно бяла романтична снимка в албума от колежа е трогателна, както и моментът, в който пикае в басейна с японските шарани(1000 долара парчето) на жена си.
Хубаво е да видиш краля на кринджа да играе сериозна роля извън трендинга. Някак благо ти става на душата.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.