Open Hearts (2002) за гениалния Мадс Микелсен, ако обичате

Лекарят Нийлс (Мадс Микелсен) напуска семейство с три деца за да е с два пъти по-младата Сесил (Соня Рихтер), докато приятелят й (Николай Каас) лежи парализиран в неговата болница, след инцидент причинен от съпругата на Нийлс.
Вярна на веруюто – Харесвам пълнокръвните човешки същества и техните житейски проблеми ми се струват най-съществени (казано по повод новия й  In a Better World), Сузане Биер проследява щетите, които една с нищо оригинална злополука причинява отвъд очевидното, поставяйки емоционалните тежести на везна с физическото страдание.

Elsker dig for evigt

Open Hearts натрапчиво спазва доста от правилата на Догма 95, включително термокам, но е повече от формалистично упражнение. Темата е за отговорността, която носим към чувствата си. Плитки, дълбоки, подарък за един, предателство за друг, чувства противопоставени на лоялността към партньора, към родителския дълг. Изпитание, в което първопричините са субективни и неясни, а последствията са банално реални и болят.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.