Тероризмът през 70-80 години в El Chacal (2010)

El Chacal (2010)

Написан от Olivier Assayas и Dan Franck и режисиран от Assayas, мини телевизионният сериал El Chacal от 3 серии, за живота на Илич Рамирез Санчес, a.k.a Карлос Чакала, пресъздава живота на най-известния терорист през 70-80 години на миналия век  с добросъвестно желание за обективност. Екранизирани са почти всички удари, които екипът му организира в Европа и Средния Изток. Извадени са на светло контактите му с Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин, държавите от соц. блока, сделките, които прави със сирийските тайни служби.

El Chacal

Нарцистичен мегаломан, безрасъдно смел терорист, революционер-марксист-ленинист, безпощаден убиец, латино плейбой, користолюбив наемник, медийна звезда, Карлос работи усърдно за да обедини всички тези етикети под кубинската си барета. Най-големият му „проект” е за Организацията за Освобождение на Палестина през 1972, когато във Виена взима в плен 11 министъра при срещата на ОПЕК на министрите на петрола от Третия свят.

Заловен в Хартум, Судан, от 1994 насам  Карлос обитава френските затвори.

Осъден е единствено за убийството на двама полицаи. 2001 годиина се ожени за адвокатката си. По отношение на този филм, Илич е искал да го спре, или най-малкото да включат негово изказване на края. Това естествено, не се случва, но на Илич не му и пука. Доживотната си присъда той определя като „политически проблем”, а за кариерата си споделя, че хората знаят едва за 10 процента от „труда” му.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Илич Рамирес от Венецуела се играе от 30 годишния Едгар Рамирез (пак от Венецуела), познат от „Che” и „Domino”.  Име , което си струва да запомним.  Във филма Едгар демонстрира свободно ползване на  4-5 езика, способност за резки амплитуди в личното тегло и честна отдаденост на зловещия си персонаж.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.