Drive


Drive2

Drive/Живот на скорост – новият хард-кор екшън от режисьорът на култовите Бронсън и Валхала Райзинг е тест-драйв за нивото ни на издръжливост и бъдеща класика. Холивудски каскадьор през деня и шофьор на банди след полунощ, Райън Гослинг отвява Транспортер и Бързи и яростни още в първата петминутка.

drive-movie

Гослинг е безименен като Райън О’Нийл в The Driver, с мълчаливата красота и тъжната решимост на Ален Делон oт “Самурай”. Сам избира Рефън за режисьор за проекта си, а много от детайлите  са измислени от него. Преди снимките го разкарва с кола (Рефън няма нито шофьорска книжка, нито мото-страст) из Ел Ей, за да разучи града. Тандемът определено им се получава. С дълги, перфектно затварящи се кадри теглещи те надълбоко, с ала Кубрик хипнотично приближаване, Рефън е демонстрирал перфектно уменията си на визуален артист. Гослинг владее толкова изумително лицето си, че в цялата вечност събрана между едно отваряне и затваряне на неговите клепачи, може да помислиш, че сякаш си натиснал бутон за пауза. Върхова роля, в която има много от Джеймс Дийн и Стив Макуин. Много от репликите си Гослинг и Кери Мълиган сами спестяват, залагайки на силата на внушението и атмосферата от присъствието. Вибрациите на нежност помежду им са насечени от гор ефекти (кинаджийска препратка към чукчето в Oldboy), оркестрирани толкова поетично, че ти взимат ума (По-късно в Only God Forgives много от стилистичните моменти тук ще се разпилеят нашироко).
Неоновото сърце на ретро саундтракът тупти в правилния ритъм. Албърт Брукс и Рон Пърлман са в точните костюми за безскрупулните си типажи. Важно е участието и на Браян Кранстън. Рефън сам признава, че вероятно по-голям фен на Breaking Bad от него няма.

 

Още един култов броманс. Виж как гуруто на магическото кино Алехандро Ходоровски “гали” Рефън.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , ,

  1. #1 by milen on 13.09.2011 - 22:28

    къде успя да го гледаш? ;-) нямам търпение да излезе на кино.

(will not be published)