Drive


Drive2

Drive/Живот на скорост – новият хард-кор екшън от режисьорът на култовите Бронсън и Валхала Райзинг е тест-драйв за нивото ни на издръжливост и бъдеща класика. Холивудски каскадьор през деня и шофьор на банди след полунощ, Райън Гослинг отвява Транспортер и Бързи и яростни още в първата петминутка.

drive-movie

Гослинг е безименен, като Райън О’Нийл в The Driver, с мълчаливата красота и тъжната решимост на Ален Делон. Сам избира Рефън за режисьор за проекта си, а много от детайлите във Drive са измислени от него. Преди снимките го разкарва с кола (Рефън няма нито шофьорска книжка, нито мото страст) из Ел Ей, за да разучи града. Тандемът определено им се получава. С дълги, перфектно затварящи се кадри, с ала Кубрик бавно приближаване, Рефън е демонстрирал перфектно уменията си на визуален артист. Гослинг владее толкова изумително лицето си, че в цялата вечност събрана между едно отваряне и затваряне на неговите клепачи, може да помислиш, че сякаш си натиснал бутон за пауза. Много от репликите си Гослинг и Кери Мълиган сами спестяват, залагайки на силата на внушението и атмосферата от присъствието. Вибрациите им на нежност между са насечени от гор ефекти (кинаджийска препратка към чукчето в Oldboy), оркестрирани толкова поетично, че ти взимат ума.
Неоновото сърце на ретро саундтракът тупти в правилния ритъм. Албърт Брукс и Рон Пърлман са в точните костюми за безскрупулните си типажи. Важно е участието и на Браян Кранстън. Рефън сам признава, че е вероятно по-голям фен на Breaking Bad от него няма.

 

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

, , , , , , , , , ,

  1. #1 by milen on 13.09.2011 - 22:28

    къде успя да го гледаш? ;-) нямам търпение да излезе на кино.

(will not be published)