Detachment (2011)- в Дантевия ад с Ейдриън Броуди

detachment

В Detachment  задава риторични въпроси за това как, кой и кога е прецакал тригълника родители-училище-общество и защо системата репродуцира единствено осакатени ментално бройлери. Ейдриън Броуди е учител по заместване в Дантевия ад, където социални работници полудяват толкова бързо, колкото невръстни нихилисти от гетата горят връзките си със свят, с който взаимно се мразят.

Човек неминуемо предава всеки близък на сърцето си, изповядва Броуди пред камерата. За да го обори режисьорът на American History X Tony Kaye го обвързва с проститутка от улицата, дете на нощта, което той не може да игнорира, или поне не веднага и не завинаги. На флашбек (малко досадно фрагментарен) разбираме личната драма на учителя –

хероинова майка, изчезнал баща, дядо насилник, на когото Броуди търси сили да прости… Всичко това е белязано от цитат от Чужденецът на Албер Камю – Никога не съм изпитвал толкова дълбоки чувства едновременно отчужден от себе си и същевременно толкова присъстващ в света.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
4.80 avg. rating (96% score) - 5 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.