Колин Фарел и Нуми Рапас в Dead Man Down (2013)

Лична драма превръща мирния унгарски емигрант Колин Фарел в отчаян спусък под прикритие. Внедрен в крими организацията отнела близките му, Ласло замахва поединично с косата и крои мащабен план за тотална ликвидация. Нуми Рапас се вклинява в плановете му още в началото, като неволен свидетел на подписано от Фарел убийство. С инфото мистериозната съседка го изнудва да отмъсти на впиянчен шопар, причинил й доживотни страдания в автомобилна катастрофа. Различни в мотивацията, но еднакво сблъскали се  с неприемлива загуба, ясно е, че осъдените души си принадлежат.

dead man down

Niels Arden Oplev познат от The Girl with the Dragon Tattoo се жалва, че бюджетът му бил орязан и не могъл да монтира материала за Dead Man Down по свой вкус. Тъпо извинение, имайки предвид кичозния финал, но така или иначе друго няма.

От подобен материал Майкъл Ман би изтръгнал поне една съзла – тук трогателни са само белезите на Рапас и играта на кюнецът Терънс Хауърд и симпатичния, но неизполван достатъчно Dominic Cooper.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 6 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.