Любимият от Oldboy десперадос Choi Min-sik в Плачещ юмрук

Seung-wan Ryoo (“City of Violence”2006) е в топ 10 на режисьорите от Южна Корея. Фен на екшъните и Джеки Чан от Drunken Master(78). В Crying Fist това си личи, въпреки че технически ала Роки екшънът далеч не е водещ, на преден план са безмилостните обстоятелства, обструкции и отчаяни избори, които двама непознати един на друг мъже на дъното с обща съдба, правят за изчистят греховете към семействата си.

Crying Fist

“Олдбоят” Choi Min-sik (The Quiet Family, Oldboy, Crying Fist, Sympathy for Lady Vengeance, I Saw the Devil) играе 43 годишен бронзов медалист от Сеул 88-ма, преживяващ на улицата като боксова круша на минута, за всеки разочарован, илзъган, измамен, пожелал да излее гнева си безнаказано на улицата човек.

С разклатено от ударите здраве, живее скотски на покрив, приятелите го мамят, лихвари го изнудват, жена му иска развод, синът се срамува от него. Само недъгав пес липсва, за да се допълни кънтри-блуса. Паралелно върви втора добре изпипана черна мелодрама. Тя е за Seung-beom Ryu, двайсетгодишен неграмотен хулиган, който се хваща за бокса в затвора.

Основният противник на момчето е гневът. Навън го чакат баба му и дядо му. Когато излиза никой не му предлага anger management. С юмруците си няма много какво да прави, освен да се хвърли се в емблематичен боксов турнир за титла. На същото място се озовава и десперадосът Choi Min-sik.

Seung-wan Ryoo  за съжаление не удържа високата летва от дългата и много подробна социално-критична първа половина на филма си.

След като събира двете релси на фльонга, сценарият оставя нещата на самотек, а развръзката е пристрастна и ощетява емоционално въвлечения зрител.


P.P  Не съм сигурен как се произнася и как е правилно да се изписва: Че Миншик, Мин-Сик Чой или Choi Min-sik

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.