Расата на господарите (1974)

Расата на господарите (1974) или Крийзи е френски филм от 1974 г., режисиран от Пиер Грание-Дефер и с Ален Делон, базиран на романа „Крийзи“ на Фелициен Марсо. Delon е работил с Пиер Грание-Дефер и по-рано, във The Widow Couderc (1971)

JULIEN DANDIEU / Ален Делон е силен политик, ловко преминал партийния диагонала отляво-надясно. Жулиен е на прага да сключи сделката, която ще го направи министър, помага му влиятелната Жана Моро, нещо като сив кардинал. На другата везна на Жулиен обаче е неговата слабост – щатската кукла Сидни Ром (1951) –  Flicky от “Някои момичета”1969, “What?”1972 на Полански -, ака Creezy – повърхностна фатална блондинка от модна агенция, която поставя неизпълним ултиматум пред бъдещия министър.

Creezy

Драмата в La race des ‘seigneurs’ е търсена по фланга кариера – креват, което малко неглижира актьорските възможности на Делон, но предвид еуфорията около името му през седемдесетте участието му е обяснимо.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

5/5 - (1 vote)
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.