ТОП 3 за 2012: Cloud Atlas / Облакът атлас

Cloud-Atlas-Movie

Cloud Atlas / Облакът атлас (2012)

1850-та- Американски адвокат, спасява живота на негър-беглец на борда на кораб, пресичащ Тихия океан.

1936-та-  Млад композитор-гей (Джон Уайшоу), слуга по неволя на властен старик от академичния бранш (Джим Броудбент) пише с кръв произведението на живота си (Cloud Atlas Sextet).

1973-та – Журналистка от Сан Франциско (Хали Бери) бяга от преследвачи с компрометиращо за местната АЕЦ инфо.

2012-та – Издател (Джим Броудбент) се бори с примката на мафия и неблагодарна рода.

2114-та-  Подкован с идеологията на Солженицин клонинг, Сонми 451 (Бое Дууна),  оглавява възстанническо движение срещу абсолютния диктат на Естествения ред, излязъл като от Матрицата.

2346-та-   Експедиция на извънземни в нужда търси спасението си на Земята, за да се натъкне на върлуващи суеверия и враждуващи кланове.

Cloud-Atlas-Movie

Облакът Атлас е смел колаж от независими истории в различни жанрове и епохи, с който Том Тиквер (1936, 1973, 2012 )  и Анди и Лана Уашовски (1850, 2144 и 23460) утвърждават философията на Кастанеда за скачеността на животите ни и знакът, с който добрите или злите дела ни дела подпечатват собственото ни бъдеще.

Свързващ елемент в различните фрагменти е генетично заложеният бунт срещу еднаквите по същество и различни по техника във времето бариери пред пътищата на свободата.
Копие от романът на Дейвид Мичъл, Уашовски получават от приятелката си Натали Портман, на която обещават Сонми 451 (по Фаренхайт-а на Бредбъри) , но бремеността й 2010-та попречва.

Рефренът, за това че сме автори на своята карма (в Атлас-а всички изпитват дежа ву) е прекалено чест, за да ти даде възможност сам да помислиш по въпроса, но визуално картите са така изкусно разбъркани, че възхищението от ловкостта на трика компенсира досадното отличаване на Том Ханкс в шестте му образа и другите мултиплицирани в различен грим звезди от каста.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.