Социални провокации и забранени теми в сръбския Клип (2012)

KLIP

 Сръбският Клип на Майя Милош би се понравил на Андреа Арнолд (FishTank). Близък до риалити стрийма, с уж бездушно око на камерата, с уличен жаргон, безразборен секс, дрога, чалга и куп емоционално нещастни подрастващи.

KLIP

Титуляр на филма е тялото (и по малко от душата) на Исидора Симионович – красива тинейджърка отегчена от изтормозена майка и тежко болен баща. Приличащи на курви приятелки са й антуража. Всеки дъкфейс или простотия се отснема и ъплоудва ежечасно в социалките. Безсмислието на дните борят с кръчмарски дискотеки, тоалетни свирки, евтини наркотици, ланци и порочни купони.

Клип

Домашният ад редуват с ада на даскалото и така в безконечен кръговрат. Езикът е остър, безжалостен, език на деца. Самоубийствен протест, в който  между другото е цялото й поколение.

Заснета с малко пресилен (като за фестивали) автентизъм историята на Милош от предградията напомня, че българският Баклава можеше да има същия успех.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.