Уди Алън оплита Колин Фарел и Юън Макгрегър в Мечтата за Касандра

Лондон, наши дни. Братята Тери/Колин Фарел и Иън/ Юън Макгрегър имат финансови проблеми. Автомонтьорът Тери с хазарта- напористият бизнесмен Иън с  имиджа, който иска да си докара пред перспективна актриса/Хейли Атуел. Съмнително забогателият им чичо/ Том Уилкинсън предлага да им подаде ръка, стига преди това те да оцапат своите с кръв. Класика по древногръцки.

cassandra's dream

Cassandra’s Dream e третият “английски” филм на Уди Алън след Мачпойнт и Scoop; в каста няма ни един американец. От уики виждам, че името на дъщерята на Приам и Хекуба означава “оплита мъжете”.

Възпитаниците на НГДЕК ще открият доста референции. Така или иначе оплетеното от Уди Алън е симетрично кълбо от съвременни дилеми – цената на съвестта, цената на щастието и цената на други прегрешения по Божия ценоразпис, не че нещо от категориите на християнството интересува Алън. Конфликтът е древен.

Характерното вокално имитиране от актьорите на скоропоговорките на режисьора тук е в по-ниска степен забележимо. Любопитна иновация спрямо стандартите, които Уди обичайно използва, е адекватно мрачният саундтрак композиран от Филип Глас.

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

1 thought on “Уди Алън оплита Колин Фарел и Юън Макгрегър в Мечтата за Касандра

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.