Джулиън Темпъл представя: Bullet (1996)

Локално изолираната история за живота и смъртта в порочен Бруклин е само повод за мащабна, епична картина за погубени и намерени таланти. И как другояче, когато Негово Величество Sir Eddie Cook e съсценарист и лично се е погрижил всяко едно парче на Бари Уайт, всяка една интродукция от Вивалди и Пучини да бъде закована на перфектното за това място. Приятелството му с Тупак и работата му с него във филма е цяла отделна история.

bullet
Bullet (1996)

Мики Рурк работи със собствената си биография: преебано детство; преебан спортен потенциал,  ролеркостер от наркотици, насилие; разочарование от себе си и хомосапиенса като цяло и преодоляването на всичко това. Истински квартален го прави не външната харизма и количество провали, а  руската рулетка, която играе със собствените си дарби. Затова сетът му се нарича Чистилище. Трябва да си много тъп режисьор за да изпортиш това. А Джулиън Темпъл e aвтор на филми като Joe Strummer: The Future Is Unwritten, The Filth and the Fury и Absolute Beginners. Оригиналният му документален подход дава отражение и в Bullet – различни гледни точки към улицата и предпазливост откъм тезисно звучене. Bullet е диамант, eдин от най-красивите филми, които съм гледал.

AKo искаш да ни подкрепиш, поръчай си тениска с Мики Рурк (или каквато друга искаш) от branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

3 thoughts on “Джулиън Темпъл представя: Bullet (1996)

  1. Лелеее този филм как ме върна в 90-те в квартала всички го бяха гледали по 100 пъти и бръмчаха с едни суичери и уокменчета. Да не говорим за Бари Уайт в лада 1600 и калпав джойнт в летните следобеди. хахаха човече това беше велик филм.

  2. … уокмени, суичери, цайси върху качулките, Brooklyn fever; само Once Upon A Time in America съм гледал повече пъти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.