Джулиън Темпъл представя: Bullet

Bullet (1996)

Джулиън Темпъл e aвтор на филми като Joe Strummer: The Future Is Unwritten, The Filth and the Fury и Absolute Beginners. Оригиналният му документален подход е дал отражение и в Bullet – различни гледни точки към “улицата” и предпазливост откъм тезисно звучене.

bullet

Локално изолираната история за живота и смъртта в порочен Бруклин е само повод за мащабна, епична картина за погубени и намерени таланти.  Bullet е eдин от най-красивите филми, които съм гледал.

И как другояче, когато Негово Величество Sir Eddie Cook e негов съсценарист и лично се е погрижил всяко едно парче на Бари Уайт, всяка една интродукция от Вивалди и Пучини да бъде заковвана на перфектното за това място от филма.

Мики Рурк работи с биография: преебано детство; преебан спортен потенциал,  ролеркостерът от наркотици, насилие; разочарование от себе си и хомосапиенса като цяло, преодоляването на всичко това. Истински драматичен го прави не външната харизма и количество провали, а  рулетката която играе със собствените си дарби. Затова сетът му се нарича Чистилище. Трябва да си много тъп режисьор за да изпортиш това.

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

3 thoughts on “Джулиън Темпъл представя: Bullet

  1. Лелеее този филм как ме върна в 90-те в квартала всички го бяха гледали по 100 пъти и бръмчаха с едни суичери и уокменчета. Да не говорим за Бари Уайт в лада 1600 и калпав джойнт в летните следобеди. хахаха човече това беше велик филм.

  2. … уокмени, суичери, цайси върху качулките, Brooklyn fever; само Once Upon A Time in America съм гледал повече пъти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.