Blood Simple (1984) – Клондайк за авантюристите Коен

Blood Simple (1984)
Blood Simple е  личния Клондайк за авантюристите братя Коен, които още от младини ограждат територията си с колчета и започват трудолюбиво да копаят. С всеки следващ филм, ще има все по-малко пръст и все повече злато.

Blood Simple

Черният, изведен до философски височини хумор и ироничното отношение към фаталистичността, суеверието, страховете, самотата и слабостите на човека, правят подхода на братята към овладяването на живота разпознаваем отдалече – скепптично-насмешлив към траги-комичното, понякога откровено подигравателен, но винаги с креативно (не садистично) любопитство към човешката психика поставена под натиск.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Крими-шаблонът на Blood Simple – ревнив съпруг праща детектив да следи, а после и убие изневеряващата му с негов работник съпруга,  е подходящият манекен, по който Коен скрояват “мистериозния” си ноар, където форсирани от обстоятелствата, замесените чувстват и реагират наглед почти психотично, но всъщност подчинени на невидима логическа паяжина.

Rate this post
5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.