Защо Black Mass ще бъде в обръщение не повече от 5 години

Black Mass

Осемдесетарски Бостън, италианска vs ирландска мафия, корупция; материалът в Black Mass почива върху тру сторито на главореза Джеймс “Уайти” Болджър, излежаващ още първата от 12 доживотни присъди в САЩ.

Toва е вторият филм за Уайти след като в Departed Джак Никълсън го закова безпардонно. Както е редно след “Добри момчета”, разказът върви отзад-напред. Ретроспективата разгъват важните свидетели в делото срещу Уайти. Титулярното дуо са Деп – Джоел Едгъртън – фебере агент сгрешил да установи с престъпника съюз по “взаимопомощ”.

Black Mass2

Black Mass има изумителен каст, включващ кой ли не – Бенедикт Къмбърбач, Кевин Бейкън, Питър Сарсгаард, момчето чудо от Breaking Bad-Джеси Племънс. Основното, за което ще се говори обаче, е трансформацията на Джони Деп. Сам той казва, че това му е любимото превъплъщение досега. Опитите му за разговор с прототипа не се осъществяват, но близки на Болджър, консултирали филма, казват, че го е “хванал”.

Лицето му е меко казано стряскащо, на границата с комикса. Нещо средно между Гари Олдмън от Дракула, Хънтър Томпсън и Рей Лиота на диазепам. Винаги приятен за гледане, коли и беси с видим кеф. По-интересният гангстер от тези в “Дилинджър” и “Blow”.

Заснето с стилно, от лежерно до ръба на скучно. Убийствата са пресъздадени в локации близки или идентични на реалните.

По тарантиновската скала, Black Mass ще бъде в обръщение не повече от 5 години – прекалено много красавци накуп. Изключение прави камеото на татуиста Mark Mahoney.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.