Кийра Найтли и Джъд Лоу потопени в класиката в Анна Каренина (2012)

anna-karenina

Анна Каренина на Джо Райт (Ханна, Гордост и предразсъдъци, Изкупление) дава театрално-кинематографична интерпретация на топ романа за всички времена. Подобно методологията на Питър Гринъуей, мизансценът около инфектираните от страстите си Ана, Вронски и Каренин, е пищен декор, през вратите на който минават, както от една на друга гео-локация( Санкт Петербург-Москва), така и от едно на друго психологическо състояние. Отстранен от рефлексията на реалността е само Левин, единствен здраво стъпил на земята.

anna-karenina

Преувеличената мелодраматичната чувственост и великоруски въпроси (Как разбираме кое е добро и кое е лошо) на Толстой са транслирани на езика на тялото, костюма и безупречната хореография. В поредното си сътрудничество с режисьора, Кира Найтли плува в свои води и не се пести, играта на Джъд Лоу и Аарон  Тейлър-Джонсън е обрана и шлифована, но най-силните адмирации са за оператора и монтажиста, акуратно “валсиращи” от кадър в кадър.

Ако ни харесваш и искаш да продължим да пишем киноревюта, ще се радваме да ни подкрепиш – цъкни ТУК и поръчай тишърт от сайта branditi.com!

Rate this post
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.