Aloha


Aloha изгледах заради Бил Мъри – ексцентричен билионер мегаломан, със съвсем конкретни амбиции за персонална хегемония там горе, в небето, нещо като антипод на почти канонизирания Ричард Брансън. Брадясала мутра и крив косъм за усмивка са целия му необходим реквизит. Мъри все пак не е единствения свеж полъх в комедията на умния и подбиращ проектите си Cameron Crowe (Джери Макгуайър, Почти известни, Ванила Скай – римейка).
Браян Гилкрест/ Брадли Купър е лавиращ между всякакви лагери оръжеен консултант с топ хонорар. Привлечен е от Мъри за да хвърли златен (буквално) прах в очите на прагматичния крал (с як тишърт) на местните, докато под носа на щатското правителство и военновъздушен флот се подготвя изстрелване на сателит натъпкан с оръжия, нещо като троянски кон, с цел е да саботира мира globally.

Обратно на имперско-макиавелианския проект на Мъри, са крехките, интимни и до болка познати взаимоотношения в триъгълника Гилкрест, наивно романтичната Ема Стоун – ослепително надъхан и опрятен железен орел с чин капитан, и старата любов на Брадли – чувствената и естествена до последната си бенка Рейчъл Макадамс. Манипулациите надолу-нагоре по служебната йерархия и маневрите в сферата на личното, са си печеливша кръстоска. Като бонус идва Дани Макбрайд – неузнаваем без къдравото Vice-киче и каруцарския речник, и с ала Том Сайзмор маниери. Неизбежната средняческа поука накрая вади зъбите на спейс хищника Мъри без упойка и кичи с тях съвестта на милозливия Гилкрест, со благото на тъпото, заслужаващо поне малко апокалипсис човечество. Кога е било иначе.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

, , , , , , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)